zaterdag 18 december 2010

Lerende organisatie: De volgende generatie

Met een paar Europese collega's heb ik de afgelopen jaren gezocht naar geschikte maatregelen om een nieuwe generatie lerende organisaties te ontwikkelen. De oogst van onze queeste hebben we gebundeld in een ebook, 'Learning Organisation, The next generation' (Bruining, 2010).

De kredietcrisis van 2008/2009 maakt pijnlijk duidelijk dat onze economieën, onze organisaties, onze medewerkers en wijzelf nieuw repertoire nodig hebben om menswaardige en duurzame organisaties te ontwikkelen. Organisaties die mensen uitdagen om hun denkkracht te gebruiken, die mensen zeggenschap geven en die mensen uitdagen om grenzen te overschrijden om nieuwe te verkennen.
Organisaties die niet langer meer gedreven worden door hebzucht, die zich niet kortzichtig gedragen en die niet vervallen in bureaucratische domheid. Lerende organisaties die een perspectief bieden op een een betere toekomst.

We hebben het ebook 'Learning Organisation, The next generation' geschreven voor mensen die vorm willen geven aan een nieuwe generatie lerende organisaties, en die die willen blijven zoeken naar goede manieren om het leren van en in organisaties te verbeteren, en deze ook willen implementeren.

Ons ebook bevat bijdragen van Daniel Belet (Frankrijk), Ruud Bolsius,
Ton Bruining (Nederland), Richard Dealtry, Andrew Haldane, Jane
McKenzie, Hülya Öztel, Christine van Winkelen (Verenigd Koninkrijk), Ole
Hinz (Danmark), Angela Lacerda Nobre (Portugal) Ulrich Schweiker
(Duitsland)

Klik hier voor een gratis exemplaar van 'Learning Organisation, The next generation'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten