Studenten, professionals en organisaties helpen bij het vergroten van hun ontwikkelingsvermogen, dat is mijn missie. Ik doe dat met gedurfde aanpakken, gebaseerd op de literatuur, praktijkonderzoek en vijfendertig jaar ervaring in de publieke dienstverlening en het bedrijfsleven. In mijn werk als adviseur en onderzoeker vind ik iedere dag weer nieuwe uitdagingen. Dit blog is bedoeld om kennis en ervaring te delen.
zondag 15 maart 2015
Leren in verbinding - Drie masterclasses in 2015
KPC Groep activeert, bevordert en ondersteunt de ontwikkeling van educatieve netwerken.
Voorbeelden van educatieve netwerken zijn onder meer de academische basisschool, waarin lerarenopleiders samenwerken met basisscholen; het tienercollege, waarvoor primair en voortgezet onderwijs samen werken; en netwerken tussen ROC's en het bedrijfsleven.
Dit voorjaar organiseer ik samen met collega Rosa Hessing drie masterclasses Leren in verbinding waarin we ervaringen en onderzoek delen en waarin we samen met netwerkers uit de verschillende domeinen - primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs - reflecteren op het ontwikkelen van educatieve concepten in samenhang met schoolontwikkeling en professionalisering van leraren. De masterclasses zijn een vervolg op een succesvolle eerste masterclass Leren in verbinding die we op 29 oktober 2014 verzorgden. Lees het verslag van de masterclass Leren in verbinding van 29 oktober 2014.
Op 26 mei staat het primair onderwijs centraal. Hoofdgast is dan Miranda Timmermans, lector Leerkracht van de pabo van Avans Hogeschool.
Op 27 mei staat het beroepsonderwijs centraal. Hoofdgast is dan Mark Boiten, Directeur lerarenopleidingen beroepsonderwijs van Hogeschool Windesheim.
Op 10 juni staat het voortgezet onderwijs centraal. Hoofdgast is dan Corinne van Velzen, senior lerarenopleider, onderzoeker en medewerker onderwijsontwikkeling van de Faculteit Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit.
Meer informatie? Mail met Ton Bruining, t.bruining@kpcgroep.nl of bel met 06-53221513
Persoonlijk zette ik me van 2004 tot en met 2008 in voor de ontwikkeling van 'Opleiden in de school' in de rol van lector vraaggestuurd leren verbonden aan de pabo van Avans Hogeschool. Lees meer over onze ervaringen in de slotpublicatie van het lectoraat, De logica van vraaggericht leren (Bruining, 2008) . Van 2009 tot en met 2011 was ik interim-lector academische basisschool, achtereenvolgens aan de Katholieke pabo Domstad te Utrecht en aan de Hogeschool Utrecht, waarmee pabo Domstad fuseerde. Ik nam de rol van lector over van Winfried Roelofs, tegenwoordig bestuurder van Ipabo. Lees meer over de ontwikkeling van de academische basisschool Utrecht/Amersfoort. Sinds 2013 ben ik als begeleider van een multi-level leergemeenschap betrokken bij de ontwikkeling van het Tienercollege. Het tienercollege is een programmalijn ontwikkeld door basisonderwijs en voortgezet onderwijs samen. Kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar krijgen daarin met persoonlijk onderwijs maximaal de kans om hun talenten te ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken werken leraren primair en voortgezet onderwijs gedurende vier jaar intensief samen met leerlingen en hun ouders. In 2013 publiceerde ik samen met collega Lenie van Lieverloo een onderzoeksrapportage Leergemeenschap Tiener college waarin we de resultaten presenteren van een praktijkonderzoek naar de ontwikkeling van de leergemeenschap.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten